Werkwijze

Coaching traject op maat

Omdat ieder kind en iedere (thuis)situatie anders is, bied ik speciale op maat gemaakte coaching trajecten. Ik ben er heilig van overtuigd dat we alleen met een werkwijze die volledig is afgestemd op jouw kind en jullie situatie het beste resultaat behalen. En dat is precies waar ik met Coachpraktijk Groei naar streef. Alle sessies zijn dan ook volledig afgestemd op jullie wensen, behoeften en doelen. Hieronder heb ik in een overzichtelijk stappenplan mijn werkwijze omschreven.

 • Stap 1.Gratis telefonisch kennismakingsgesprek

  In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek maak ik niet alleen kennis met jou en de situatie waarin jij je als ouder bevindt, maar hoor ik ook graag alles over je kind. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt en een goed gevoel hebt bij mij als kindercoach. Is er na dit eerste gesprek een match? Dan stroop ik mijn mouwen op om jullie te helpen en nodig ik je graag uit voor een intakegesprek.
 • Stap 2.Intakegesprek

  Voordat ik jullie in real life ontmoet in mijn praktijk, ontvang je per mail een intakeformulier. Het invullen van dit formulier is voor mij als kindercoach heel belangrijk, omdat je mij hiermee veel informatie geeft. Ik ben benieuwd naar alle ins & outs over de huidige situatie, de ontwikkeling van jullie kind en de hulpvraag. Ook vind ik het belangrijk vooraf te weten wat jullie van Coachpraktijk Groei verwachten. Dit bespreek ik dan ook tijdens dit intakegesprek. Samen onderzoeken we waar jullie graag mee aan de slag willen. Wat zien jullie liever anders voor zowel jezelf als je kind? En wat gaat juist goed? Het intakegesprek is alleen met de ouder(s), zodat we dieper op bepaalde onderwerpen in kunnen gaan. Ook ontdekken we op die manier wat jullie als ouder zelf kunnen doen om je kind te helpen in deze fase van zijn/haar ontwikkeling.
 • Stap 3.Vervolgsessies met je kind (4 tot 6 sessies)

  De vervolgsessies zijn gericht op het ontdekken van verlangens, kwaliteiten en de mogelijkheden van je kind. Welke kwaliteiten heeft het? Welke vaardigheden zijn handig om te leren? Vanzelfsprekend zijn dit coaching sessies op maat gericht op jullie situatie en wensen. Ik vind het belangrijk om zowel jullie als ouders als je kind de ruimte te bieden ‘gewoon’ te vertellen wat je bezighoudt. Uiteindelijk werk ik altijd met de hulpvraag van het kind zelf, omdat dit zal leiden tot een succesvolle coaching. Je kind leert stap voor stap zijn kwaliteiten kennen, krijgt meer inzicht in z’n gedrag of leert omgaan met bepaalde emoties, zoals angsten of boosheid. Je zult versteld staan van de resultaten na vier sessies van 60 minuten!
 • Stap 4.Telefonisch evaluatiegesprek na sessie 4

  Na de vierde sessie volgt een evaluatiegesprek, waarin we de voortgang bespreken. Ook geef ik je als ouder inzichten en adviezen om je kind te ondersteunen in het veranderingsproces. Wens je een vervolgtraject? Geef dit gerust aan!

Waar kun je Coachpraktijk Groei verder voor inschakelen?

Methodieken

Ieder kind leert en groeit op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. De technieken die ik inzet zijn gericht op verandering en verbetering van gedrag, gedachtes en/of gevoelens. Met mijn technieken creëer ik meer zelfinzicht en zelfvertrouwen bij jouw kind. Dit maakt het makkelijker om lastige vraagstukken en ongewenste situaties of gebeurtenissen aan te pakken. Afhankelijk van de situatie, leeftijd, wensen, interesses en ervaringen van je kind, maak ik naast de gesprekken gebruik van (een combinatie van) de volgende technieken:

 • Rationeel Emotionele Therapie (RET): Omzetting van negatieve gedachten in helpende gedachten
 • Kids’Skills: Oplossingsgerichte methode, omzetting van problemen in nog te ontwikkelen vaardigheden
 • Systemisch werken/familieopstelling: Ieder mens maakt deel uit van een familiesysteem. Hoe je daar deel van uitmaakt gaat over jouw eigen plek in het systeem. Was je de oudste, middelste, jongste, kon je wel of geen kind zijn, was je bezig met jezelf of was je stiekem voor iemand aan het zorgen? De methode geeft hulp bij het onderzoek naar de patronen die in een familiesysteem gelden. Deze patronen bepalen, veelal onbewust, ook ons dagelijks gedrag.
 • Spel en Muziek: Ontspanning, uiting en verwerking van emoties en gebeurtennissen, verandering van gedrag
 • Visualisatie: Inzicht, ontspanning, gewenste situatie verhelderen
 • Metaforen: Herkenning, verwerking van emoties, inzicht, zelfvertrouwen
 • Tekenen en knutselen: Uiting en verwerking van emoties en gebeurtenissen
 • Rollenspel: Inzicht in en inoefening van gewenst gedrag
 • Lichaamsgericht werken: Grond- en ademhalingsoefeningen, bewustwording lichaam

Neem vrijblijvend contact op!