Over mij

Meet Anselien Rademaker

Naast het gezicht van Coachpraktijk Groei ben ik trotse moeder van twee zoons (2007 en 2012) en een dochter (2014). Samen met mijn man, onze kinderen, drie honden en kat woon ik in IJsselstein waar we iedere dag weer genieten van ons droomhuis dat we zelf hebben gecreëerd. Dat ik hier nu mijn eigen kindercoachpraktijk ga starten, is een droom die uitkomt!

Hoe het allemaal begon…

Tijdens de PABO kwam ik er al snel achter dat het voor een leerkracht niet meevalt écht de tijd te nemen voor een kind. En dit terwijl ik altijd zo genoot van die persoonlijke aandacht en de gesprekken met kinderen en ouders. Op een gegeven moment is dit gaan knagen en kreeg ik twijfels. Paste deze baan wel bij mij? Natuurlijk wil ik iets met kinderen doen, daar is geen discussie over mogelijk! Maar wat dan? Na flink wat slapeloze nachten, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik op zoek gegaan naar mijn ware dreamjob. Het heeft even geduurd voordat ik erachter was, maar toen ik eenmaal wist dat een rol als kindercoach mij op het lijf geschreven was, ging ik er meteen voor. Ik twijfelde geen seconde en heb mij direct ingeschreven voor de opleiding tot kindercoach welke ik met succes heb afgerond.


Levenslessen

Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met gebeurtenissen die verdrietig zijn of levenslessen die op je pad komen. Dit kan een kind of ouder uit balans brengen. Als het niet goed gaat met je kind komen er bij ouders/verzorgers vanzelfsprekend veel emoties naar boven. Je wilt zó graag helpen, weten waar je goed aan doet, maar soms lukt dat gewoon (even) niet en heb je iemand nodig die echt luistert en waar nodig mee kan denken. Ik heb ervaren dat echte aandacht in de gesprekken met kinderen en ouders veel kan betekenen en vaak al de sleutel tot inzicht is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het voor iedere ouder en elk kind erg fijn is regelmatig te kijken waar jullie nu als gezin staan. Vraag jezelf af en toe eens af wat er goed gaat, wat jullie liever anders zien of wat jullie kwaliteiten zijn. Zowel je kind als je gezin krijgt kracht en zelfvertrouwen wanneer je je focust op alles wat wél gaat goed. Probeer daarnaast doelen te stellen en ergens naartoe te werken, dat helpt altijd!


Van mijn passie mijn beroep maken

Ik word oprecht zo gelukkig van het werken met kinderen en straal van oor tot oor als ik ze met eigen ogen zie groeien en ontwikkelen. Dat is toch fantastisch? Dat ik hier met mijn eigen praktijk vanuit huis een steentje aan bij mag dragen, vind ik heel bijzonder. Het klinkt cliché, maar dat ik van mijn passie mijn beroep heb weten te maken, is de beste beslissing ooit. Sterker nog; ik had dit veel eerder moeten doen.


Kennis bijspijkeren

Naast mijn onderwijsachtergrond en opleiding tot kindercoach, volg ik regelmatig cursussen en workshops rondom coaching, opvoeding, persoonlijke ontwikkeling en gedrag. Ook lees ik veel boeken over deze onderwerpen. Zo blijf ik mijzelf ontwikkelen en kan ik mijn kennis en ervaringen inzetten in de praktijk. Wellicht kan ik voor jullie iets betekenen?

Neem vrijblijvend contact op!