Waar kun je Coachpraktijk Groei verder voor inschakelen?

Begeleiding op school

Een school is voor een kind een bekende en veilige plek waar het regelmatig komt. Als kindercoach merk ik dan ook dat het voor veel kinderen prettig is om op school de nodige hulp en begeleiding te krijgen. Een bijkomend voordeel van het plannen van mijn coach sessies op school is dat dit onder schooltijd plaatsvindt en er hierdoor meer ruimte in de agenda vrij komt om te spelen en te sporten. En juist dát zijn activiteiten die voor afleiding zorgen. Het lijntje met de school is kort, zodat de docent van jouw kind altijd up to date is. En voor jou als ouder is de drempel een stuk lager, omdat je niet op zoek hoeft naar een externe begeleider.

Steeds meer scholen stellen een ruimte beschikbaar aan een kindercoach. Simpelweg omdat zij het welzijn en de gezondheid van de leerlingen van hun school centraal stellen. Ze kennen al hun leerlingen en merken het snel genoeg als een kind niet lekker in zijn vel zit. Het gaat ander gedrag vertonen of is vaker afwezig. Helaas komt het steeds vaker voor dat kinderen, door te hoge verwachtingen of de hedendaagse druk, onzeker worden of last krijgen van faalangst. En dit alles met de nodige stress en concentratieproblemen tot gevolg. Als leraar kun je meteen schalen met de kindercoach van de school en kan er veel sneller tot actie worden overgegaan. Daarbij komt dat een kindercoach de school veel tijd kan besparen, omdat docenten de leerlingen niet meer hoeven te begeleiden. En omdat ik niet (direct) tot het schoolteam behoor, heb ik een frisse en niet-gekleurde blik op je kind/de leerling en zijn of haar thematiek. Mocht er tijd en ruimte geboden worden door de school van jullie kind, dan kan dit in overleg geregeld worden. Hiermee bieden we jouw kind een mooi oefenterrein om (samen met de docent) mijn tips en adviezen in praktijk te brengen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op!


Observeren op locatie

Soms kan het erg zinvol zijn om jullie kind voor of tijdens een coaching traject te observeren op locatie. Dit kan bijvoorbeeld bij jullie thuis, in de klas of tijdens het sporten zijn. Dit biedt inzichten in bepaalde gezins- en/of groepsdynamiek en de rol van kinderen binnen het gezin of een groep. Vanzelfsprekend stel ik mij zoveel mogelijk ‘onzichtbaar’ op. Na afloop plannen we een telefonische afspraak om mijn bevindingen en suggesties te bespreken.


Positieve benadering

Als kindercoach realiseer ik mij dat het voor jou als ouder best spannend kan zijn als ik thuis de boel kom observeren tijdens een eetmoment of avondritueel. Je geeft mij letterlijk en figuurlijk een kijkje in jullie leven en je stelt je open en kwetsbaar op. Vanwege deze kwetsbaarheid focus ik mij juist niet op wat niet goed gaat of wat anders moet, maar zet ik jullie als gezin in jullie kracht. Ik leg niet de nadruk op het feit dat je gezin in negatieve zin afwijkt van de norm, maar geef jullie een boost aan zelfvertrouwen, waardoor jullie letterlijk de ruimte voelen om te werken aan wensen en veranderingen.


Verslaglegging

Indien gewenst kan er op voorhand een verzoek van ouders worden gedaan om een verslag te maken van de coaching sessies. Houd er rekening mee dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Neem vrijblijvend contact op!